Blogs

Blog

In onze blogs lees je meer over EMS training, krijg je een kijkje achter de schermen van Fit & Fast en geven wij jou waardevolle aanvullende informatie over EMS training.

Vel doloremque

Sporten tijdens warm zomerweer: EMS training biedt je uitkomst

/

Op dit moment lijkt het Nederlandse weertype op het klimaat uit Zuid-Europese landen; de temperatuur breekt alle hitterecords en de eerste hittegolf is een feit. Het warme weer kan ervoor zorgen dat jij je minder energiek voelt. Beetje gek misschien want van natte, frisse Nederlandse zomers worden weinig mensen blij. Hoe zorg je ervoor dat je toch een beetje fris, fruitig en fit de dagen doorkomt?

Lees het volledige artikel

Quam voluptatem omnis

Hoe stel je zelf de juiste training samen? Een personal trainer biedt uitkomst!

/

Na maanden van sluiting mochten de sportscholen per 1 juli hun deuren weer openen. Veel mensen keken hier enorm naar uit; er wordt weer volop getraind in de fitnessruimte. Maar wat doe je als je maanden niet hebt gesport? Of je wilt gaan sporten maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen. Je kunt heel eenvoudig een abonnement afsluiten bij de dichtstbijzijnde sportschool en zelf van start gaan. Het sporten tussen allemaal getrainde lijven kan motiverend werken omdat een fit/getraind lijf ook jouw doel is. Maar het kan ook tegenwerken. Je voelt je onzeker of je weet eigenlijk niet goed hoe te beginnen. Dan is sporten onder begeleiding van een personal trainer een uitkomst; hij of zij stelt een complete en gevarieerde training voor je samen.

Lees het volledige artikel

Sit

Wat is Bodytec?

/

Bodytec, gebaseerd op EMS training, is een sterk opkomende manier van trainen vanwege de effectiviteit: je traint intensief in slechts 20 minuten. En omdat je maar 1 of 2 keer per week hoeft te trainen is dit in bijna elke agenda in te passen. Lang leve de huidige technologie!

Lees het volledige artikel

Sporten na je bevalling: do's and don'ts

/

Nu al sporten? Je hebt net een bevalling achter de rug! Je buik voelt slapper en je bekkenbodemspieren zijn minder sterk. Het liefst krijg je zo snel mogelijk je oude figuur weer terug, maar binnen twee maanden weer een bootcamp- of spinlesje inplannen is een no go voor je lichaam. Welke oefeningen mag je wel, en welke juist niet doen? Hoe kom je snel weer in shape? Negen maanden op, negen maanden af, wordt er soms wel gezegd. Je lichaam heeft zich negen maanden aangepast en binnen no time weer op je oude niveau sporten is niet gezond. Gun jezelf de tijd om na je zwangerschap weer rustig in vorm te komen. Een eerste tip is dus ‘rust’.

Lees het volledige artikel

Effectief afvallen: cardio- of krachttraining?

/

We willen allemaal graag op een effectieve manier afvallen. Cardio training staat bekend als hét middel om overtollige kilo’s kwijt te raken. Geen wonder: tijdens cardiotraining beweeg je intensief en met een half uurtje hardlopen op gemiddeld tempo verband je zo 300 . Maar is dit wel de beste keuze of kun je toch beter kiezen voor krachttraining? Voor we antwoord geven op bovenstaande vraag, is het belangrijk om eerst de basiskennis over afvallen erbij te pakken en de verschillen tussen cardio- en krachttraining naast elkaar te zetten.

Lees het volledige artikel

Bodytec ervaringen: klanten aan het woord

/

Bodytec is de apparatuur waaraan je wordt gekoppeld als je een EMS training doet. Het apparaat geeft impulsen waardoor jij traint met weerstand. Hoe ervaren onze klanten de Bodytec? Klant x wil afvallen met behulp van de Bodytec, de ander juist aankomen, weer een ander wil sterker en sneller worden. Revalideren na een blessure is ook een veel gehoord trainingsdoel. Naast het bereiken van je doel moet de training ook nog in de overvolle weekplanning passen. Wat zijn verschillende ervaringen met de Bodytec? In dit artikel vertellen een aantal klanten over hun persoonlijke Bodytec ervaring. Zij trainen allemaal al enige tijd bij Fit & Fast, met ieder zijn of haar persoonlijke doel.

Lees het volledige artikel

EMS training ervaringen: klanten aan het woord

/

Wat is jouw ervaring met een EMS training? Drie uur sporten samengevoegd in training van 20 minuten. Is dat niet te mooi om waar te zijn? Behaal je met behulp van EMS trainingen jouw gewenste resultaat? EMS staat voor Electro Muscular Stimulation. Dat wil zeggen dat je spieren via impulsen vanuit de Miha Bodytec machine weerstand ontvangen tijdens een training. Tegen deze weerstand voer je onder begeleiding en aanmoediging van een personal trainer oefeningen uit die gebaseerd zijn op het eigen lichaamsgewicht. Misschien klinkt deze training, als je het nog nooit geprobeerd hebt, spannend of eng. Dit is niet nodig omdat je de intensiteit van een training helemaal zelf bepaalt. Iedereen traint op zijn / haar eigen niveau. De personal trainer die jou begeleidt laat jou oefeningen uitvoeren die jij aankunt.

Lees het volledige artikel

Sportvasten ervaringen; van sporten naar sportvaster

/

Ik ben fan van hardlopen en wielrennen, dus met mijn conditie zit het wel snor. Wel wilde ik graag meer spieren opbouwen. Actief aan je spiermassa werken is belangrijk als je ouder wordt. Na je dertigste verlies je elk jaar een deel van je spieren. Hoe ouder je wordt, hoe minder sterk en stabiel je dus bent. Spieren verbranden bovendien glucose, dus minder spieren betekent: minder verbranding en meer vetopslag.

Lees het volledige artikel

Lage rugpijn, hoe kom ik ervan af?!

/

Lage rugpijn, iedereen heeft er wel eens last van. Maar waarom krijg ik steeds rugpijn en hoe kom ik ervan af!? Wat is lage rugpijn? Lage rugpijn of lage rugklachten zijn grofweg te verdelen in een specifieke en a-specifieke groep. Specifieke rugklachten hebben een duidelijke medische oorzaak, zoals een hernia. A-specifieke rugklachten zijn rugklachten zonder duidelijke medische oorzaak. In 90% van de gevallen gaat het om deze tweede vorm van klachten en bij meer dan de helft hiervan komen deze klachten jaarlijks terug.

Lees het volledige artikel

Sporten met elektroden: word ik geëlektrocuteerd?

/

Sporten met elektroden doen we bij Fit & Fast met behulp van Bodytec, een merknaam binnen EMS training. Tijdens een EMS training zorgen de elektroden voor extra weerstand. Dit maakt het sporten met elektroden zeer efficiënt; je spieren worden extra gestimuleerd in tegenstelling tot een normale fitness workout.

Lees het volledige artikel