In 20 minuten een full body workout van 3 uur.

Niet te mooi om waar te zijn; jij haalt jouw doelen bij ons.

Boek een proeftraining 

Bodytec training

Miha Bodytec is de meest vooraanstaande (Duitse) leverancier van EMS apparatuur.  Tussen 2003 en 2007 hebben zij het product 4 jaar lang getest en ontwikkelt voordat het in Duitsland op de markt kwam. Pas in 2012 is de eerste studio in Nederland geopend waarna Fit & Fast snel volgde in 2013.  Bodytec blijft zich ontwikkelen en verbeteren, want we zitten momenteel qua materiaal in de 4de generatie. Miha Bodytec is momenteel de marktleider binnen Europa als leverancier om EMS trainingen te kunnen geven.  

Bodytec training

Bodytec training is een sterk opkomende manier van trainen vanwege de effectiviteit: een training duurt maar 20 minuten en je verbrandt 515 calorieën. Als je bijvoorbeeld dezelfde tijd gaat joggen of boksen verband je maximaal 250 calorieën. Ook zijn Bodytec trainingen 18 keer effectiever dan een normale krachttraining; je doet een full body workout in een recordtijd.

Too good to be true?

Haast te mooi om waar te zijn. Maar, dat is het niet. En omdat je maar één of twee keer per week hoeft te trainen is dit in bijna elke agenda in te passen. Tijdens een Bodytec training train je spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Acht grote spiergroepen, zoals benen, billen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door de ongevaarlijke impulsen uit de Bodytec machine. De impulsen voelen aan als een soort tintelingen en zijn qua intensiteit volledig in te stellen per persoon.Waarom trainen bij Fit & Fast?

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij naast alle kennis over EMS en de Miha Bodytec

 • Vier Fit & Fast locaties
 • Zeven dagen per week trainen op locatie van jouw keuze
 • Zelf je training inplannen via Mindbody of website
 • Alle trainingen worden door gecertificeerde Miha Bodytec personal trainers gegeven
 • Solo of duotraining dus volledige persoonlijke aandacht

EMS training is de perfecte methode om snel en op een verantwoorde manier te sporten en past zelfs in je agenda als je een druk en dynamisch leven hebt waarin je vaak tijd tekort komt. Want juist dan is een fit en vitaal lijf van groot belang.

Video Vragen

EMS training bij Fit & Fast

Als eerste aanbieder van EMS trainingen in Nederland staat Fit & Fast voor kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke aandacht.

Wat kun je verwachten als je bij ons een training met de Bodytec hebt geboekt?

 • De personal trainer met wie je de afspraak hebt heet je welkom op de locatie en geeft je een speciaal setje onderkleding. Dit doe je aan in de kleedkamer en je trekt sportschoenen aan
 • Over deze onderkleding krijg je een vest waar elektroden op zitten die vervolgens wordt aangesloten op de Miha Bodytec machine
 • Je bent klaar voor de training
 • Tijdens de training van 20 minuten doe je onder begeleiding van de trainer verschillende oefeningen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks van ongeveer tien herhalingen ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Jij geeft aan welke intensiteit van de prikkels jij prettig vindt om mee te trainen. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training

Video Vragen

Voordelen van EMS trainen

Waarom zou je gaan trainen met EMS? Wat zijn de voordelen? Met EMS training train je slechts 20 minuten met dezelfde intensiteit en effectiviteit als een drie uur durende full body workout in de sportschool. Een ideale en veilige methode om snel en op een verantwoorde manier te sporten als jij een druk leven hebt met een volle agenda. Juist bij een druk en dynamisch leven is fit worden en fit blijven een belangrijk doel. Heb je last van blessures of aandoeningen? Ook dan kun je blijven trainen met EMS. Bespreek met jouw personal trainer jouw klachten en hij of zij past jouw trainingsschema (tijdelijk) aan.

Voordelen EMS training op een rijtje:

 • Training duurt slechts 20 minuten
 • Op een snelle maar verantwoorde manier fit
 • Afvallen en in shape binnen korte periode
 • Resultaatgericht trainen
 • Professionele begeleiding van een personal trainer
 • Blessures of aandoeningen? Ook dan is EMS training geschikt om fit te worden of blijven

Video Vragen

Is EMS training een veilige manier van sporten?

EMS training is nog niet bij iedereen een bekende manier van sporten, ondanks dat het inmiddels al meerdere jaren in Nederland wordt aangeboden. Het is een nog steeds opkomende manier van trainen op sport- en fitness gebied. Het idee van ‘sporten met elektriciteit’ of ‘onder stroom staan’ klinkt in eerste instantie niet logisch en schrikt misschien zelfs af. Toch is een EMS training met de Bodytec volledig pijnloos. Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit prettig voor jou is.

Proeftraining

Het is absoluut de moeite waard om een keer een proeftraining te komen doen. Jarenlange wetenschappelijke studies en behaalde resultaten onderstrepen de effectiviteit van deze weerstandstrainingen. EMS is een innovatie op fitnessgebied die zelf geprobeerd moet hebben om een volledig en juist beeld te krijgen. Een training wordt altijd door een gediplomeerd EMS trainer gegeven en bij Fit & Fast zijn de meeste trainers ook fysiotherapeut dus je staat onder professionele en deskundige begeleiding.

Video Vragen

Hoe werkt een EMS training?

In onze hersenen en ruggenmerg worden dagelijks miljoenen elektrische signalen verzonden en ontvangen van en naar de spieren. Deze signalen zijn nodig om de staat van de spier te bepalen, een spier aan te spannen, om bewegingen te maken, kortom, alles om het lichaam aan te sturen. EMS training maakt gebruik van dit natuurlijke netwerk en systeem door deze lichaamseigen signalen meer lading te geven; de ‘prikkels’ worden op veel meer plaatsen in het lichaam ontvangen dan bij andere sporten en trainingsvormen.

Vier tot zes seconden impulsen 

Tijdens een EMS training worden in series van vier tot zes seconden impulsen afgegeven. In deze zogenaamde ‘prikkelfase’ worden de oefeningen/bewegingen uitgevoerd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je tegen de weerstand in beweegt. Tijdens de voorafgaande rustfase, wanneer de prikkel niet aanwezig is, maak je jezelf sterk door je als het ware schrap te zetten. Door dit iedere keer te herhalen zorg je ervoor dat je altijd in controle bent over je eigen bewegingen. 

Personal trainer

De personal trainer vertelt je welke oefeningen je op welk moment moet doet. Hij of zij telt hardop en doet de oefening voor als je dat fijn vindt. Je hoeft dus geen ervaring met fitness te hebben om een EMS training te kunnen doen.

Bij iedere beweging worden de spieren, van nature, op eigen kracht ingeschakeld. Dat wil zeggen, met je eigen energie die wordt opgewekt vanuit je eigen verbrandingssystemen. EMS training is dus geen aansturing maar juist een stimulatie van de spieren.

Video Vragen

Miha Bodytec

Hoe ontstaan de prikkels of impulsen tijdens de EMS training? Je draagt bij elke training een soort wetsuit of bodysuit met daaroverheen een vest waarop de elektroden zitten, die zijn aangesloten op het Miha Bodytec apparaat waaruit de impulsen worden gestuurd.

Trainen met impulsen uit Bodytec

De personal trainer bedient de Bodytec machine en stelt de intensiteit van de impulsen in. Uiteraard begin je heel rustig en op een lage stand zodat je kunt wennen aan het gevoel. De elektroden sturen impulsen (de weerstand die je voelt) naar acht verschillende spiergroepen. Deze weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan je lichaam maximaal 50% van je spiervezels tegelijk aansturen, dankzij de Bodytec is dat 90%. Dat maakt de training heel intensief en dus efficiënt.

Effectieve training: snel resultaat

Je spieren worden veel effectiever getraind dan met een reguliere krachttraining. Snel afvallen en fit worden is geen utopie maar werkelijkheid; jij bereikt jouw doelen binnen korte tijd. Een mooie bijkomstigheid: met sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. Je voelt je fijner na een training en je hebt 2 uur en 40 minuten bespaard dankzij EMS training. Twee vliegen in één klap!

Video vragen


Wat zeggen onze klanten

Patrick
Patrick

Fit & Fast onderscheidt zich doordat ik geen 'last' heb van andere sporters, ik niet hoef te wachten op mijn training, strakke planning, persoonlijke oprechte aandacht en de personal trainer blijft motiveren!

Sylvia
Sylvia
Het idee van 2 uur in de sportschool aan apparaten hangen motiveert mij niet. Een half uurtje naar Fit & Fast is beter in te passen in mijn drukke schema.
Stephan
Stephan
Fit & Fast onderscheidt zich door de persoonlijke benadering en interesse om er het maximale uit te halen.
Hennie

Fit & Fast onderscheidt zich, door de persoonlijke benadering, en de interesse wat jij als sporter/persoon nodig heb. En niet alleen dat… !! de professionele hulp/of correctie die je nodig heb als je je training goed wil doen!! Enthousiaste trainers die je motiveren om door te gaan !!!

Boek een proeftraining

Heb jij nog niet eerder van EMS training gehoord? Of heb je er wel van gehoord maar heb je het nog nooit geprobeerd?
Wij hebben speciaal voor jou de mogelijkheid om te ervaren hoe trainen met impulsen voelt.
Boek een proeftraining voor slechts €10 per persoon bij één van onze personal trainers op de locatie van jouw keuze.

Proeftraining