Sit

Wat is Bodytec?

Bodytec, gebaseerd op EMS training, is een sterk opkomende manier van trainen vanwege de effectiviteit: je traint intensief in slechts 20 minuten. En omdat je maar 1 of 2 keer per week hoeft te trainen is dit in bijna elke agenda in te passen. Lang leve de huidige technologie!

Bodytec zorgt ervoor dat spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had, worden getraind. Acht grote spiergroepen, zoals de benen, billen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door deze (ongevaarlijke) impulsen. Ze voelen aan als een soort tintelingen en zijn qua intensiteit aan te passen.

De personal trainer doet de oefeningen voor die jij vervolgens actief uitvoert. De impulsen zorgen ervoor dat hele simpele bewegingen een stuk zwaarder worden. Je lichaam ervaart deze weerstand alsof je in een zwembad staat en snel naar de andere kant wilt lopen.

Lees meer over sporten met elektroden in het artikel: sporten met elektroden, word ik geëlektrocuteerd?

Bodytec: buitengewoon tijdbesparend en effectief

Dankzij het trainen met weerstand is Bodytec heel effectief en bespaar je enorm veel tijd. Een training duurt maar 20 minuten en je verbrandt 515 calorieën. Als je bijvoorbeeld dezelfde tijd gaat joggen of boksen verband je maximaal 250 calorieën. Ook zijn Bodytec trainingen 18 keer effectiever dan een normale krachttraining; je doet een full body workout in een recordtijd. Haast te mooi om waar te zijn. Maar….dat is het niet.

De eerste resultaten zie je al na zes tot acht weken: je wordt slanker, fitter, sterker en krijgt een strakker lijf. Je spiermassa gaat toenemen dus je gaat meer calorieën verbranden, zelfs als je niet traint en in rust bent.

Wil je ervaren hoe een Bodytec training voelt?

Start met een proeftraining Bodytec

Hoe werkt Bodytec?

Je draagt tijdens elke Bodytec training een soort wetsuit met daaroverheen een vest waarop de elektroden zitten, die zijn aangesloten op het Bodytec apparaat. Aan je voeten heb je gewoon sportschoenen.

De elektroden sturen impulsen (weerstand) naar acht verschillende spiergroepen. Deze weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan je lichaam maximaal 50% van je spiervezels tegelijk aansturen, met Bodytec is dat 90%. Dat maakt de training zeer intensief en dus efficiënt.

Je spieren worden veel effectiever getraind dan met reguliere krachttraining. Dankzij Bodytec is een doel als snel fit worden of afvallen geen utopie maar werkelijkheid. Een mooie bijkomstigheid: met sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. En je hebt 2 uur en 40 minuten bespaard. Twee vliegen in één klap!

Wat kun je verwachten van een Bodytec training?

De personal trainer met wie jij de afspraak hebt, staat je op te wachten. Je krijgt een speciaal setje onderkleding; dat mag je aan trekken met hier overheen een vest met elektroden die worden aangesloten op de Miha Bodytec machine. Aan je voeten kun je gewoon je eigen sportschoenen dragen. Je bent nu klaar voor de training.

Tijdens de training van 20 minuten doe je onder begeleiding van de trainer verschillende oefeningen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks van ongeveer tien herhalingen ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Jij geeft aan welke intensiteit van de prikkels jij prettig vindt om mee te trainen. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Misschien hebben woorden als weerstand, prikkels en elektroden een spannende lading voor jou? Toch is een Bodytec training volledig pijnloos. Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit prettig voor jou is.

Bekijk de Bodytec ervaringen van Fit & Fast klanten.

Bodytec bij Fit & Fast

Iedere klant heeft een andere (sport)achtergrond en verschillend trainingsdoel. Op basis van jouw persoonlijke doelen en jouw niveau stelt de personal trainer een trainingsplan samen. Wil je je borst en schouders trainen of juist je buik, billen, benen of rug? Is jouw doel afvallen of wil je sneller fit en sterker worden? Alles is mogelijk; we stemmen het af op jouw wensen. Bij de intake wordt ook besproken of er blessures of aandoeningen zijn waarmee we rekening moeten houden. Ook dat nemen we op in je trainingsschema.

We geven jou altijd de volledige aandacht! Niet alleen tijdens de training om ervoor te zorgen dat je houding goed is maar ook om jou te blijven motiveren om tot het uiterste te gaan. En soms is het nodig jouw positieve stok achter de deur te zijn. Geen probleem!

Wanneer kom je bij ons trainen? Word ook snel en verantwoord fit: reserveer een proeftraining bij onze enthousiaste trainers!