EMS training ervaringen: klanten aan het woord

Wat is jouw ervaring met een EMS training? Drie uur sporten samengevoegd in training van 20 minuten. Is dat niet te mooi om waar te zijn? Behaal je met behulp van EMS trainingen jouw gewenste resultaat?

EMS staat voor Electro Muscular Stimulation. Dat wil zeggen dat je spieren via impulsen vanuit de Miha Bodytec machine weerstand ontvangen tijdens een training. Tegen deze weerstand voer je onder begeleiding en aanmoediging van een personal trainer oefeningen uit die gebaseerd zijn op het eigen lichaamsgewicht.

Misschien klinkt deze training, als je het nog nooit geprobeerd hebt, spannend of eng. Dit is niet nodig omdat je de intensiteit van een training helemaal zelf bepaalt. Iedereen traint op zijn / haar eigen niveau. De personal trainer die jou begeleidt laat jou oefeningen uitvoeren die jij aankunt.

Heb je een blessure en denk je dat een EMS training niet mogelijk is voor jou? In de meeste gevallen is het dan juist goed om te bewegen, je spieren te versterken en de doorbloeding te activeren. EMS is één van de weinige mogelijkheden tot sporten met een blessure. Onze personal trainers / fysiotherapeuten kunnen heel specifiek en gericht oefeningen geven waardoor het toch mogelijk is (fanatiek) te sporten.

Bij een regelmatige training (minimaal 1x, maximaal 2x per week) zullen je spieren versterken, wat zorgt voor een betere lichaamshouding. Hierdoor zal je minder last hebben van lichamelijke klachten.

We hebben onlangs een aantal klanten van Fit & Fast gesproken over hun specifieke EMS ervaringen. Iedereen heeft een ander trainingsdoel voor ogen.

EMS training ervaring: aanvulling op (top)sport

Een wekelijkse EMS training werkt uitstekend als aanvulling op een andere (top)sport. EMS geeft (top)sporters bijvoorbeeld net dat extra stukje kracht of snelheid dat nodig is voor het leveren van topprestaties.

Johan (47) is al jaren een fanatieke squasher. Hij houdt van het dynamische spel en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Squash is een snelle sport; je moet naast een goede rackettechniek ook fysiek sterk zijn.

“Squashen vind ik een fantastisch spel. Ik speel al jaren met veel plezier. Nu ik ouder word, merk ik dat het spelletje fysiek zwaarder wordt. Daar baal ik van. Als aanvulling op het squashen ben ik daarom gestart met EMS. Na een paar weken merkte ik krachtverbetering. Niet alleen in mijn slag maar ook met kracht halen uit mijn core, het aanzetten en het langer kunnen volhouden. Ik heb tijdens het squashen daardoor echt profijt van mijn wekelijkse training bij Fit & Fast.”

“EMS training in combinatie met squash is voor mij perfect. Mijn spieren worden sterker, dat kan ik in het conditionele, snelle squashspel goed gebruiken”

EMS training ervaring: grote hulp bij afvallen

Een EMS training werkt effectief en snel en is daarom een uitstekend hulpmiddel bij het afvallen. EMS is een vorm van krachttraining die de vetverbranding op gang zal brengen. Hierdoor gaat het vetpercentage in het lichaam omlaag, terwijl het spierpercentage omhoog zal gaan.

Na een training voel je spierpijn. Je spieren gaan herstellen en je lichaam blijft in deze herstelfase calorieën verbranden. De spieren worden ook sterker, wat ontzettend belangrijk is bij het afvallen. Je wilt immers niet dat de je huid slap gaat hangen nadat de gewenste kilo’s zijn verdwenen.

Faas (35) was obees; hij woog 144 kg. Hij gooide het roer drastisch om en koos voor gezond afvallen door een combinatie van EMS, cardio en gezonde voeding.

“Mijn ervaring is dat ik door het sporten kan blijven doorzetten met afvallen. Ik doe veel aan tennis en daarnaast train ik twee keer per week met EMS. Krachttraining is niet de leukste, maar wel een hele relaxte manier van trainen. Ik krijg er veel energie van, de EMS training geeft direct resultaat dat doorwerkt op de spieren. Je gaat ook meer rechtop lopen, mijn algehele houding is beter geworden.”

“Doelen stelde ik beetje bij beetje bij. Ik probeerde eerst onder de 140 kg te komen. Toen dat gelukt was stelde ik mezelf een nieuw doel, 135 kg. Zo bereikte ik voor mezelf iedere keer weer een gezonder gewicht.”

Van een vetpercentage van 43,7% is Faas in 7 maanden tijd gedaald naar 29,0%. Zijn spierpercentage is van 25,0% gestegen naar 33,0%. Het gevaarlijkste vet, visceraal vet (vet rond de organen) is bijna gehalveerd. Van een waarde van 19 is het nu 10. Een stuk gezonder.

Heb je ook interesse in hulp bij het afvallen? 

Start met een proeftraining EMS

EMS training ervaring: reuma

Reuma heeft verschillende vormen. Onze klant, Manon (42), heeft auto-immuun-/ ontstekingsreuma. Bij deze vorm ziet het immuunsysteem gezonde cellen als kwade indringers aan, waardoor ontstekingen in de gewrichten ontstaan.

Manon had veel last van gewrichtspijnen (artralgie) en gewrichtsontstekingen (artritis). Om het afweersysteem te onderdrukken kreeg Manon Prednison. Maar behalve het gewenste effect heeft Prednison ook vervelende bijwerkingen: stemmingswisselingen, eetbuien, gewichtstoename en haaruitval.

“Mijn lichaam had beweging nodig om weer goed te kunnen functioneren. Mijn gewicht en vetpercentage waren door de medicijnen en eetbuien niet gezond meer. Reguliere krachttraining kon ik door de gewrichtspijn niet doen. Na uren cardio in de sportschool merkte ik geen verschil of resultaat, behalve dat ik veel tijd van de dag aan sporten ‘kwijt’ was.”

“Na een goede uitleg over EMS training gaven de artsen in het ziekenhuis goedkeuring, vooral omdat de EMS training bij Fit & Fast onder begeleiding van een deskundig fysiotherapeut staan. Tijdens en na mijn eerste training merkte ik geen gewrichtspijnen, wel voelde ik een heerlijke trainingsvermoeidheid en had ik spierpijn.”

“EMS heeft mij de juiste resultaten gegeven: ik sport weer regelmatig, ben afgevallen, mijn benen zijn strakker geworden, ik heb bijna geen cellulitis meer en zit nu lekker in mijn vel. Ik train twee keer per week en let daarnaast op mijn voeding. Niet één of ander dieet, ik eet gewoon gezond. EMS heeft mijn leven veranderd. Ik zit weer vol energie en gezond afvallen is minder moeilijk.”

EMS training ervaring: astma

Annemieke (64) heeft astma. Astma is een chronische longziekte waarbij de bronchiën blijvend ontstoken zijn. Dit geeft een benauwd gevoel. Ademhalen kost soms veel inspanning voor iemand met astma. Het gevolg hiervan is weinig zuurstof in het lichaam, terwijl het juist zuurstof nodig heeft om te kunnen functioneren en bewegen.

Dagelijkse activiteiten voelen voor Annemieke al snel zwaar aan. Sporten en beweging zijn een lastige opgave. Voor een effectieve kracht- en cardiotraining heb je immers een goed hart- en longvermogen nodig.

EMS is goed mogelijk voor iemand met astma. Het vraagt in vergelijking met reguliere krachttraining minder inspanning van het hart en de longen. Door middel van een EMS training zal het zuurstofopnamevermogen van de spieren vergroten; de spieren zullen al na een paar trainingen sterker worden en lichamelijk voel je je snel fitter.

Annemieke: “Een volledige workout in 20 minuten? Dat vond ik bijna te mooi om waar te zijn. Zou zoiets ook bij mij werken? Waar ik aanvankelijk erg voorzichtig was tijdens de training, voelde ik me week na week steeds zekerder worden. Ik hoefde niet naar adem te snakken en kreeg geen astma-aanval, wat met andere sporten wel regelmatig gebeurde. Ik werd sterker en kon het langer volhouden. Niet alleen tijdens de training, maar ook met andere dagelijkse handelingen en activiteiten.”

“Ik wist niet of een EMS training met astma wel verstandig was. Na onderzoek bij de arts bleek dat EMS juist heel goed is voor mensen met astma.”

“Ik word vrolijk van het sporten en krijg er energie van. Ik had al jaren niet meer gesport en was vergeten hoe dat voelde: een voldaan gevoel na afloop van een training. Met mijn astma gaat het beter en ik heb weer meer energie voor dagelijkse handelingen en activiteiten. Ik voel dat ik weer de hele wereld aankan.”

Wat is jouw EMS training ervaring?

Je hebt nu een paar persoonlijke ervaringen van onze klanten gelezen. We zijn nu ook benieuwd naar jouw verhaal. Heb je een leuke of bijzondere ervaring? Laat het ons weten.

Heb jij zelf nog nooit een EMS training gedaan maar wil je wel ervaren hoe dat voelt?

Reserveer een proeftraining