Bodytec resultaten meten met fitheidstesten

Wat gaat er aan jouw lichaam veranderen wanneer je wekelijks een Bodytec training volgt? Zal het getal op de weegschaal daadwerkelijk lager worden? Zal je echt strakker in je vel gaan zitten? Wat doe je als je na een paar Bodytec trainingen weer op die weegschaal gaat staan en je geen verschil ziet? Waar blijven die Bodytec resultaten?!

Bodytec resultaten: wegen of BMI?

Naast lichaamsvet bestaat het totale lichaamsgewicht uit spieren, botten, organen en vocht. Daardoor is gewicht geen goede graadmeter als je kijkt naar het hebben van een gezond lichaam en gezond afvallen. Een kilo lichter of een kilo zwaarder, het kan net dat plasmomentje meer of minder zijn.

Je hebt de personal trainer van Fit & Fast na de Bodytec training met trillende benen verlaten. De spierpijn was heftig, het traplopen de dagen erna was een hel. Je voelt frustratie bij het zien van het getal op de weegschaal, zijn dit nou de Bodytec resultaten? Why is this not going down!?

De Body Mass Index (BMI) geeft een beter inzicht of het lichaam te zwaar is omdat er ook met de lichaamsbouw rekening wordt gehouden. Echter, een grote hoeveelheid vet weegt hetzelfde als een kleine hoeveelheid spiermassa, het blijft dus een indicatie.

Om je BMI te bepalen deel je lichaamsgewicht door de lichaamslengte in het kwadraat (gewicht in kilo’s / lengte in meters²). Een gezond BMI zit tussen de 18,5 en 24,9.

Resultaten van Bodytec

De Bodytec resultaten zijn dus niet alleen te vinden in een hogere spiermassa, het zal ook zorgen voor een hogere stofwisseling (basaal metabolisme ratio, BMR). Een hoger BMR verhoogt het aantal verbruikte calorieën en verlaagt daardoor het lichaamsvetpercentage. Je zult hierdoor op een gezonde manier afvallen!

Spiermassa zal calorieën verbranden in rusttoestand. Vetmassa doet echter niets in rust!

Bodytec resultaten meten met fitheidstesten

Ga je actief met Bodytec beginnen? We plannen bij aanvang een intake gesprek. Wat wil jij bereiken met de Bodytec trainingen? Wat is jouw persoonlijke doelstelling?

Fit & Fast wil samen met jou naar resultaat toewerken! Wij als personal trainers laten jullie niet voor niets training na training keihard werken. Daarom houden we jouw Bodytec resultaten bij.

Gewicht, BMI, vetpercentage, spierpercentage, visceraal vetgehalte en BMR worden tijdens de intake gemeten en opgeschreven. Zo kunnen we op vastgestelde momenten mogelijke Bodytec resultaten inzien. Daarnaast vinden er een aantal fysieke testjes plaats om meer informatie over jouw lichamelijke gesteldheid te verkrijgen, denk aan:

  • Een vertesprong uit stand laat zien hoeveel explosieve sprongkracht jij kunt leveren.
  • Push-ups (of hangen aan gebogen armen) bieden inzicht in de duurkracht van jouw armen en borstspieren.
  • Om de duurkracht van de romp te bepalen maak je een aantal sit-ups.

Deze nul-meting vormt de basis voor het bepalen van jouw Bodytec resultaten. Na tien trainingen voeren we dezelfde lichaamsmetingen en testjes uit. Nu hebben we antwoord op wat de trainingen precies met jouw lichaam hebben gedaan.

Vind je het belangrijk om regelmatig ‘de vorderingen’ bij te houden? Vraag de personal trainer na 10 Bodytec trainingen om een nieuwe meting!