Bodytec ervaringen: klanten aan het woord

Klant x wil afvallen met behulp van de Bodytec, de ander juist aankomen, weer een ander wil sterker en sneller worden. Revalideren na een blessure is ook een veel gehoord trainingsdoel. Naast het bereiken van je doel moet de training ook nog in de overvolle weekplanning passen. Wat zijn verschillende ervaringen met de Bodytec?

Bodytec is de apparatuur waaraan je wordt gekoppeld als je een EMS training doet. Het apparaat geeft impulsen waardoor jij traint met weerstand. Hoe ervaren onze klanten de Bodytec?

In dit artikel vertellen een aantal klanten over hun persoonlijke Bodytec ervaring. Zij trainen allemaal al enige tijd bij Fit & Fast, met ieder zijn of haar persoonlijke doel.

Bodytec ervaring: afvallen

Bodytec staat voor trainen met weerstand; spieren moeten kracht leveren tegen de weerstand in. Je hoeft geen bewegingen uit te voeren waarbij je jezelf in allerlei bochten moet wringen. Het zijn simpele basisoefeningen, vanuit de fitness, waarbij het lichaam niet in de weg zit. Daarom is het een fijne manier van trainen voor mensen met overgewicht.

Tijdens de 20 minuten durende Bodytec training verbrandt het lichaam 515 calorieën. In de daarop volgende dagen, wanneer de spieren gaan herstellen, blijf je calorieën verbranden. Dat is hoe krachttraining werkt.

Wist je dat het lichaam tijdens een 20 minuten Bodytec training maar liefst 515 calorieën verbrandt?

Petra en Cas besloten hun levensstijl drastisch om te gooien; ze waren allebei ongezond dik en wilden graag effectief afvallen. Ze besloten om, naast de intensieve begeleiding van een diëtiste, twee keer per week een Bodytec training bij een personal trainer te gaan doen. Deze combinatie, letten op voeding en gaan sporten, heeft uitstekende resultaten opgeleverd!

Cas (53): “Mijn ervaring is dat trainen met Bodytec, in combinatie met voeding, echt resultaat geeft. We zijn veel beter gaan bewegen dankzij Bodytec. De trainingen zijn fijn. We worden sterker en je merkt aan alle kanten dat het hele lichaam dunner wordt. Ik heb overal minder vet; bij mijn armen, schouders, benen en buik. Bovendien merk en zie ik dat ik meer spiermassa heb, het voelt bijna alsof ik vijf jaar jonger ben.”

Petra (49): “Niet alleen mijn kleding begint te slobberen doordat ik ben afgevallen, maar mijn lichaam voelt ook sterker. Na de training voel ik mij vermoeid. Dan hebben mijn spieren echt een behoorlijke inspanning geleverd! Maar ik ga vooruit, word sterker en kan de training conditioneel steeds beter volhouden. Iedere dag fiets ik naar mijn werk. Tegen de wind in fietsen gaat nu een stuk gemakkelijker dan voorheen. Door deze Bodytec ervaring voel ik me gezond!”

Heb je ook interesse in hulp bij het afvallen?

Start met een proeftraining Bodytec

Bodytec ervaring: lage rugklachten

Mensen met rugklachten hebben vaak moeite met het aanspannen van de core spieren (alle spieren die in het centrum van het lichaam liggen), terwijl core-stability (het versterken van de intrinsieke spieren rondom de rug) juist de sleutel is tot vermindering van de klachten. Met behulp van Bodytec kan je direct werken aan het sterker maken van je core.

Tijdens een Bodytec training worden zowel de oppervlakkige als de dieper gelegen spiervezels tot wel 90% aangespannen, terwijl dit bij een reguliere krachttraining maximaal 50% is. Dit maakt deze 20 minuten workout enorm effectief. Ook is de belasting op de gewrichten veel minder zwaar ten opzichte van normale krachttraining, omdat er geen extra gewichten aan te pas komen.

Tamara (38) heeft al langere tijd te maken met lage rugklachten. Ze wil haar rugspieren graag versterken maar tegelijkertijd niet overbelasten. Ze vertelt over haar persoonlijke Bodytec ervaring.

“Mijn onderrug is altijd een aandachtspunt geweest. Hij is zwak en ondanks dat ik van sporten houd wil ik liever niet met zware gewichten aan de slag. Bodytec is voor mij een uitkomst. Ik train al mijn spiergroepen tegelijkertijd en kan daarbij goed focussen op mijn onderrug. De personal trainer houdt ook rekening met mijn rugblessure. Ik krijg specifieke oefeningen gericht op het versterken van mijn onderrug en bovendien zorgt de trainer ervoor dat de overige oefeningen niet belastend zijn voor mijn onderrug.”

‘’Als ik een periode last had van mijn onderrug dacht ik vroeger dat ik rustig aan moest doen. Nu denk ik: ik moet trainen.’’

“Na een aantal Bodytec trainingen voelde ik al verschil. Mijn core spieren zijn sterker geworden. Bootcamp en mijn wekelijkse rondje hardlopen kan ik nu vrijwel pijnvrij doen. Ook mijn dagelijkse bezigheden gaan me gemakkelijker af. Mijn Bodytec ervaring is en blijft heel positief!”

Bodytec ervaring: volle agenda, weinig tijd

In 20 minuten een drie uur durende workout doen, dat is Bodytec. Deze enorme tijdsbesparing komt doordat de bodysuit (soort wetsuit), die je tijdens een Bodytec training draagt, meerdere spiergroepen tegelijkertijd laat aanspannen. Een oefening kan bijvoorbeeld specifiek gericht zijn op de bovenbenen, maar tegelijkertijd trainen de billen, buik, rug en armen mee. Bovendien worden niet alleen de oppervlakkige spiergroepen getraind, ook de dieper gelegen spiergroepen worden aangesproken.

Titia (52) probeert als ondernemer dagelijks veel ballen hoog te houden. Haar agenda puilt uit van de afspraken waardoor sporten er snel bij inschiet. Ze vindt het echter wel belangrijk om zich gezond en fit te voelen. Hoe combineer je dit met elkaar? Het lukt Titia nu al een aantal jaar om wekelijks bij Fit & Fast te trainen met Bodytec. Samen met haar trainer plant ze haar afspraken in haar drukke schema. Ze deelt hier haar Bodytec ervaring.

Titia: ‘’Bodytec leek aanvankelijk simpel. Appeltje-eitje dacht ik toen nog heel stoer. Totdat ik na mijn eerste Bodytec ervaring de trap niet meer omhoog kwam. Ik was diep onder de indruk; die 20 minuten hadden dus echt zo’n effect op mijn spieren.”

‘’Drie maanden lang kwam ik wekelijks naar Fit & Fast voor een Bodytec training en ik was weer verbluft. Mijn rug en schouders zijn vergroeid en hier heb ik mijn hele leven al last van. Als ik vroeger in de tuin ging werken dan liep ik een week krom. Nu sta ik ’s ochtends op en voel ik niets. Geen dramatische pijnen, onhandig lopen of bewegen meer. Een bijzondere en fijne ervaring, te danken aan de effectieve Bodytec training.”

“Wat ik ook heel fijn vind is de afspraak met een personal trainer. Ik hoef niet na te denken over welke oefeningen ik moet doen, ik word gecorrigeerd in mijn houding en bovenal, ik kan het naar de trainer toe niet maken om de training af te zeggen. Een mooie stok achter de deur.”

Bodytec ervaring: COPD

COPD is een chronische (blijvende) longziekte. De longen van iemand met COPD zorgen voor onvoldoende ademhaling. Hierdoor is minder zuurstof in het lichaam aanwezig waardoor alle dagelijkse activiteiten vermoeiend en lastig zijn.

Helaas is genezing van COPD niet mogelijk, maar met de juiste training en medicatie kan veel worden bereikt. Bodytec is bij COPD zeer goed mogelijk omdat de training qua intensiteit individueel wordt aangepast. Een Bodytec training duurt slechts 20 minuten. Deze tijdsduur is ook voor mensen met COPD vol te houden. Iemand met COPD krijgt maar ongeveer 50% zuurstof binnen in vergelijking met een gezond iemand. Een vol uur sporten is dan te lang en te intensief.

Elke ademhaling kost energie en daardoor is bewegen voor iemand met COPD extra inspannend, laat staan sporten.

Bij Leni (61) is een erfelijke vorm van COPD, Alpha 1, geconstateerd. Ze is onlangs met Bodytec begonnen en deelt haar ervaring.

“Het afgelopen jaar heb ik drie keer een longaanval gehad. Het hoesten en de benauwdheid die ik had was hierdoor een stuk erger dan normaal. Liggen deed zeer, maar ook naar het toilet gaan was een hel. Al mijn spierkracht was weg, ik had constant moeite met ademhalen en daardoor had ik permanent extra zuurstof nodig.”

“Langzamerhand ging het wat beter. Ik moest weer gaan bewegen om mijn lichamelijke gesteldheid beter te krijgen. Dat voelde in het begin helemaal niet fijn en onnatuurlijk omdat ik zo ontzettend benauwd was. Toch wist ik dat het belangrijk is om weer spierkracht op te bouwen en een betere conditie te krijgen. Hierdoor zal ik uiteindelijk minder snel moe worden, gemakkelijker de dagelijkse dingen doen, en sneller herstellen als ik ziek ben.”

“Heel rustig, zittend op een yoga bal, ben ik begonnen. Na vier Bodytec ervaringen, onder deskundige begeleiding van een personal trainer die ook fysiotherapeut is, merkte ik al verschil. Ik had meer spiermassa waardoor ik alweer een stuk kon lopen, terwijl ik eerder niet eens tot het einde van de straat kwam. Weliswaar op een rustig tempo en met extra zuurstof, maar toch was het voor mij een hele prestatie.”

“Ik heb mijn leven weer terug! De dagelijkse dingen kan ik net als iedereen gewoon weer uitvoeren. Ik kan me weer bewegen en zelfs (gedeeltelijk) werken. Ik kan nu weer gaan en staan waar ik wil. Weliswaar in mijn eigen tempo, maar ik kan weer functioneren in de maatschappij. Dat geeft een heel voldaan gevoel.”

“Mijn POC rugzakje (rugzakje met extra zuurstof) dat twee kilo weegt, kon ik ook weer dragen. Wat een vooruitgang! Week na week ging het beter en beter, dat motiveerde mij alleen maar om door te gaan. Ik let erop dat ik genoeg slaap, veel beweeg en gezond eet. Naast twee keer per week Bodytec doe ik aan yoga en mensendieck. Dit is om mijn spieren weer op lengte te brengen, te stretchen. Ook het mentale gedeelte van yoga vind ik heel prettig.”

“Ik geloof dat als ik niet train met Bodytec ik weer veel vaker ziek zal zijn; mijn weerstand is ontzettend kwetsbaar. Op dit moment heb ik het gevoel dat mijn geest en lichaam ‘steady’ zijn. Het voelt als een wonder”

Wat is jouw Bodytec ervaring?

Jullie hebben een aantal Bodytec ervaringen kunnen lezen. Wij zijn nu benieuwd naar jouw verhaal. Heb jij een leuke/ bijzondere ervaring over Bodytec of de werking ervan die je graag wilt delen? Laat het ons weten.

Heb jij nog geen ervaring met Bodytec trainingen maar wil je dat zelf graag ervaren? 

Reserveer een proeftraining