Wil jij snel fit worden maar heb jij weinig tijd? gebruik dan EMS!

EMS training is een elektrische spierstimulatie training, waarbij gebruik wordt gemaakt van draagbare technologie om jouw spieren te stimuleren. Terwijl elektroden je spieren stimuleren worden de bewegingen die je maakt zwaarder, net als met gewichten, en trainen we 8 spiergroepen tegelijkertijd. Dat betekent dat 20 minuten EMS training gelijk staat een 3 uur fitness. Voor mensen die niet lang de tijd hebben en willen afvallen is EMS een geweldige oplossing om fit te blijven.

Hoe werkt EMS training?

EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Het is een trainingsprogramma waarin de spieren gestimuleerd en versterkt worden door middel van prikkels. Die prikkels zijn verwerkt in het pak wat je draagt tijdens de training. Het pak en de prikkels zijn verbonden met een machine die per spiergroep de weerstand bepaald. Tegen deze weerstand zijn we grondoefeningen aan het doen om het lichaam actief in beweging te krijgen en trainen.

Welke spieren worden er met EMS getraind?

Met EMS train je alle grote spiergroepen tegelijkertijd. Door de diepere spierstimulatie en het feit dat de prikkel altijd wordt gegeven kun je zodoende makkelijker spiergroepen trainen die normaal lastiger te trainen zijn. Denk bijvoorbeeld aan je bekkenbodem spieren bij vrouwen of je lage rugspieren.

  • Met EMS trainen wij de volgende spiergroepen:

  • Armen

  • Benen

  • Billen

  • Onder-, midden- & bovenrug

  • Borst

  • Buik

Je kunt specifiek nog electroden op een bepaalde spiergroep aansluiten als daar vanuit therapeutisch oogpunt nut voor is om die specifieke spiergroep ook mee te trainen.

Welke resultaten kun je verwachten met EMS training ?

EMS training levert ongelooflijke resultaten op met de korte trainingstijd die het heeft. Dit komt omdat je door middel van EMS tot 90% van de spiervezels aan kunt spreken. Normaliter kun je zelfstandig maar 50-60% aanspanning regelen en houdt je lichaam altijd een groot stuk reserve achter voor het geval deze extra kracht in een ‘’nood’’ situatie geleverd moet worden.

EMS is dus net als een koude douche wat een schrikreactie geeft aan het lichaam waarop het moet reageren en als gevolg er zoveel mogelijk spiervezels gerekruteerd worden om de prikkel te kunnen weerstaan.

Wist je dat je lichaam meer dan 500Kcal verbruikt tijdens een EMS training? Doordat je 8 spiergroepen tegelijkertijd aan het trainen bent op zo’n intensief niveau hoef je niet meer dan 20 minuten te trainen om een full body work out te voltooien.

Deze resultaten worden bereikt via een veilige manier van trainen die altijd onder begeleiding van een personal trainer en/of fysiotherapeut zal zijn.