Virtuagym; hoe werkt dit all-in-one platform?

Virtuagym is een online sportplatform waarmee je op een leuke manier fit en uitgedaagd wordt. Hier vind je informatie over sport, een gezonde levensstijl en je kunt communiceren met Fit & Fast en de personal trainers, of andere deelnemers. Ook kan je het rooster inzien en afhankelijk van jouw agenda een training inboeken.

Maar hoe werkt Virtuagym nu precies?! Lees snel verder in deze handleiding.

Nadat je klant bent geworden bij Fit & Fast maken wij een account aan in ons Fit & Fast portaal. Via de activatie email (eventueel in je spambox of map ongewenste email) kom je in het Virtuagym systeem. Je email adres is je gebruikersnaam, zelf maak je een eigen wachtwoord aan.

Virtuagym persoonlijke instellingen

Log in op Virtuagym, je start standaard op jouw persoonlijke pagina. Stel als eerste jouw profiel en privacy en email voorkeuren in.

Ga naar het uitklapmenu, het pijltje rechtsboven in het hoofdmenu naast je naam, en klik op ‘accountinstellingen’. Door de opties aan de linkerkant van het scherm te doorlopen maak je jouw profiel persoonlijk.

Zoek je leukste foto uit en voeg deze toe als profielfoto. Ook kun je een omslagfoto toevoegen of een van de bestaande uitzoeken. Natuurlijk kan alle informatie ingevuld worden naar wens.

Kijk goed naar de privacy voorkeuren (zo kun je je persoonlijke gegevens afschermen voor derden). Vergeet niet op ‘opslaan’ te klikken onderaan de pagina!

Handleiding Virtuagym persoonlijke instellingen

Inzicht in jouw fitprofiel

Een klik op je naam rechtsboven brengt je terug naar jouw persoonlijke pagina. Op deze pagina vind je de volgende gegevens:virtuagym-voortgangsregistratie

  • Voortgangsregistratie. Tijdens de eerste training doen we een begin meting. BMI, spierpercentage en vetpercentage worden gemeten, maar ook testjes als verte-sprong uit stand, maximaal aantal push ups etc. Lees ook ons artikel over het meten van bodytec resultaten. De uitslag van deze testjes krijg je via de mail toegestuurd en kun je vervolgens zelf invoeren op je persoonlijke pagina van Virtuagym. Als je ook de tussenmetingen registreert, kun je via de grafiek overzichtelijk je voortgang bekijken en bijhouden.
  • Voortgang delen helpt bij het bereiken van doelen. In de Virtuagym community is dit mogelijk, je kunt tevens andere leden volgen, elkaar ondersteunen en misschien zelfs samen je volgende training inplannen! Via de activiteiten kalender kan je aanvullende workouts thuis of in de sportschool plannen. Je ontvangt een reminder als je weer aan de slag mag!
  • Uitdagingen als ‘verbrand iedere week 1500 calorieën’ of ‘1000 kilo gewicht wegtillen’ zorgen ervoor dat lichaam en geest geprikkeld worden. Alle leden van Virtuagym kunnen hieraan meedoen, het zijn groepsuitdagingen. Sporten is immers leuker met elkaar en effectiever met een doel voor ogen. Er is voor ieder een uitdaging te vinden gebaseerd op lichaamsbouw, lichaamsmeting of prestatie.
  • Groepen. Naast de Fit & Fast groep (hier ben je automatisch lid van) zijn er ook andere groepen als ‘recepten’, ‘training’ en ‘afslanken’. Als je je hebt aangemeld voor deze groepen dan zal je van tijd tot tijd leuke, bruikbare en informatieve informatie ontvangen van Virtuagym.

Clubportaal

Door te klikken op het Fit & Fast logo linksboven kan je switchen naar het Clubportaal. Natuurlijk kan jij hier ook communiceren met ons, de trainers of andere deelnemers. Ook Virtuagym heeft hier toegang toe.

Zie het clubportaal als een prikbord waarin wij met elkaar kunnen communiceren.

Virtuagym Apps

In het hoofdmenu vind je naast je naam een symbool met 9 vierkantjes. Hier bevinden zich jouw apps. Je vindt hier onder andere ‘rooster’ en ‘community’. Het is handig om de meest gebruikte apps vanuit het overzicht naar het hoofdmenu toe te verplaatsen, ‘slepen’. Zo staan ze altijd in beeld en is het makkelijk om naar een andere app te gaan. Beschikbare apps van Virtuagym:

  • Rooster: Bekijk de tijd en beschikbaarheid van de Fit & Fast trainers. Ontdek welke personal trainer op welke dag de training geeft.
  • Virtuagym Food: Ontvang een voedingsplan op maat, dat rekening houdt met jouw leefstijl en doelen. Houd vervolgens je voeding bij in het online dagboek en zie direct hoe het gaat.
  • Virtuagym Workouts: Doe jij mee aan de stevige ‘ochtendworkout’ of liever een ‘thuisworkout’ zonder materiaal. Misschien doe jij wel het liefste de ‘apps attack’! Zoek je trainingsprogramma uit de lijst of laat de een plan op maat voor je maken. Vervolgens kun je het plan in je kalender bijhouden.
  • Virtuagym Fitness: Neem vervolgens je workout overal mee naartoe en houd je voortgang bij. De app synchroniseert met de website dus je kunt je plan direct je telefoon laden (Android en iPhone).
  • Gebruik de Virtuagym GPS cardio app om je outdoor cardio-activiteiten, zoals hardlopen en fietsen bij te houden. Ook deze app synchroniseert met de website (Android).

Virtuagym beschikbare Apps

Virtuagym als app op je telefoon

De Virtuagym app kan je via onze website downloaden of zoek in de ‘app store’ / ‘google play’ naar de ‘Virtuagym app’. Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Van alle hierboven genoemde mogelijkheden in Virtuagym kun je via je telefoon gebruik maken.

Tijd om aan de slag te gaan met dit all-in-one sports platform!