Virtuagym Food helpt bij doelen behalen

Afvallen, aankomen, gespierder worden of een lager vetpercentage: het is verdomd lastig om dat droomlichaam te krijgen! Als je denkt dat je kunt afvallen of spiermassa kunt kweken door alleen meer te gaan sporten, dan zit je er behoorlijk naast.

Wist je dat afvallen 30% sport en training is? De overige 70% heeft te maken met wat je allemaal in je mond stopt, voeding dus. Maar wel op de juiste manier alsjeblieft!

Waarom Virtuagym Food?

Door te eten komt je stofwisseling op gang, wat vervolgens energie zal verbranden. Dat betekent dat het totaal geen zin heeft om te leven op een blaadje sla. Je loopt bijna krom van de honger terwijl je lichaam een lagere verbranding hanteert en dus minder calorieën verbrandt. Erg inefficiënt als je bijvoorbeeld wilt afvallen.

Ga dus niet per se minder eten als je wilt afvallen, zorg ervoor dat je gedurende de dag kleine porties eet en daarbij gezonde keuzes maakt! Dat is moeilijk. Eet vetten, maar dan de gezonde vetten. Eet koolhydraten, maar uiteraard de gezonde koolhydraten. Genoeg eiwitten om je spieren te laten herstellen en vergeet natuurlijk niet de vitamines, mineralen en vezels.

Dit heb je vast al duizend keer gehoord! Maar het blijft lastig, want wanneer heb je de juiste hoeveelheid (gezonde) vetten gegeten op een dag? Ik bedoel noten zijn gezond, maar een halve zak per dag? De food app van Virtuagym biedt hierbij uitkomst.

Een beetje hulp kan geen kwaad, toch?!

Wat kan je precies met Virtuagym Food?

Je kunt een voedingsdagboek bijhouden gebaseerd op een grote voedingslijstVirtuagym Food bevat een database met alle mogelijke voedingsmiddelen.

virtuagym-food-voeding-dagboek Bij welke winkel je ook je boodschappen doet, het kan allemaal ingevoerd worden in de app. Heb je een Ceasar maaltijdsalade van de Deen gegeten? Of opbak broodjes van de AH? Een cheese cake toetje van de Lidl? Virtuagym heeft een behoorlijke voedingslijst waaruit gekozen kan worden. Zit jouw maaltijd er niet bij? Voeg deze dan online toe. Ook kan je de barcode van een product scannen met je telefoon.

Het voedingsdagboek zet zich om naar een handig overzicht over de voortgang en statistieken van jouw voedingsplan. Dit voedingsplan wordt afgestemd op je leeftijd, BMI en persoonlijke doelen, zoals afvallen, op gewicht blijven, aankomen of spieropbouw. Ieder doel heeft weer een andere aanpak en verhouding in voedingsmiddelen nodig.

Geef dus aan hoeveel kilo je wilt afvallen/aankomen en natuurlijk binnen welke periode. De food app berekent nu het aantal procent koolhydraten, eiwitten en vetten dat je per dag binnen moet krijgen om je doel te behalen.

Geen gedetailleerd schema dus over wat je moet eten tijdens je ontbijt, lunch of diner, nee, je maakt je eigen keuzes. Het grote voordeel is de vrijheid die je hebt; je vult zelf in wat je gedurende de dag allemaal eet.

virtuagym food voedingsplan

Virtuagym food helpt bij informatie over je voeding

Samen met voedingsdeskundigen van de Hogeschool van Amsterdam heeft Virtuagym voedingsmiddelen gevalideerd. Gezonde(re) voedingsmiddelen uit de voedingslijst hebben een groen vinkje. Bovendien kun je door op de ‘i’ achter het product te klikken meer informatie zien over de samenstelling van het product of voedingsmiddel.

Virtuagym food geeft inzicht over de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten per product, en natuurlijk het totaal van wat je die dag gegeten hebt. Alle voedingsmiddelen hebben informatie over de samenstelling ervan. Zo zie je direct of het binnen jouw plan zal passen en of je op de goede weg bent. Er is zelfs te zien hoe lang het duurt (wandelen, fietsen of hardlopen) om het aantal calorieën dat je gegeten hebt te verbranden.

Tja, wat wordt het tegenwoordig toch gemakkelijk gemaakt voor ons!

Download hier Virtuagym Food.