Miha Bodytec is 18 keer effectiever dan normale krachtraining

Waarom Miha Bodytec de fitness revolutie genoemd wordt? Een sessie is maar liefst 18 keer effectiever dan normale krachttraining.

Fact 1: Met Miha Bodytec verbrand je 515 calorieën!

Dat het lichaam met behulp van Miha Bodytec in 20 minuten 515 calorieën kan verbranden is verbazingwekkend! Dit is namelijk dubbel zoveel vergeleken met reguliere training. Het lichaam zal gedurende 20 minuten joggen, voetballen of boksen namelijk slechts 200- 250 calorieën verbranden.

Fact 2: Na Miha Bodytec training 48 tot 72 uur hersteltijd nodig

Er is een rechtstreeks verband tussen de hoeveelheid rust die je neemt en de inspanning die je lichaam in staat is te leveren. Om sterker te worden, meer kracht te ontwikkelen en langer vol te kunnen houden, is rust heel belangrijk. Er moet sprake zijn van de juiste verhouding tussen belasting en herstel. Het eigenlijke trainingseffect komt pas tot stand in de herstelfase, de uren en dagen na de training. Dit noem je supercompensatie.

Fact 3: Vochtbalans in lichaam bepaald intensiteit Miha Bodytec op spieren

Water geleid elektriciteit. Wanneer het vochtbalans in het lichaam hoog is, dan zal dat de elektrisch impuls op de spieren beter geleiden en dieper de spier kunnen doordringen. De intensiteit en efficiëntie van de training wordt hierdoor hoger.

Daarom worden de ‘pads’ in het Miha Bodytec vest eerst nat gemaakt voordat je het aantrekt. Zie sporten met elektroden; wordt ik geëlektrocuteerd?

Bovendien kan dehydratatie (treed op zodra het lichaam aangeeft dat het dorst heeft) leiden tot vermoeidheid en verminderde concentratie. Probeer 2 uur voor de training in ieder geval een halve liter water te drinken. Na de training gaat het lichaam afvalstoffen afvoeren. Drink binnen het uur nog eens een halve liter water.

Fact 4: Usain Bold traint met Miha Bodytec!


Usain Bold, de snelste man op aarde, weet met lange passen ontzettend veel snelheid op te bouwen. Het resultaat is een wereldrecord van 9,58 sec op de 100 meter! Ook vele bekende Nederlanders als Sylvie Meijs, Isa Hoes, Geza Weish, Carice van Houten, Halina Reijn, Beau van Erven Dorens en Manuel Broekman zweren bij Miha Bodytec.

Fact 5: Miha Bodytec was ontwikkeld als hulpmiddel in revalidatie

Op een snelle, effectieve manier kracht terug krijgen na een blessure of revalideren van een blessure, dat was de eerste gedachte achter Miha Bodytec.

Onderzoekers kwamen erachter dat de spiervezels zich door de elektrische stimulatie tot wel 90% konden aanspannen! Meer onderzoek over EMS training resultaten. Bij reguliere krachttraining is dit de helft (maximaal 50%).

Er wordt tijdens een training weinig tot geen materiaal gebruikt, het lichaam maakt bewegingen in het luchtledige. De belasting op de gewrichten is hierdoor veel minder zwaar ten opzichte van normale krachttraining, omdat er geen extra gewichten aan te pas komen. De spieren worden uiteraard wel maximaal belast!

Voor mensen met o.a. fibromyalgie, hernia klachten, spierdystrofie, reuma lupus of COPD kan de Miha Bodytec een perfecte bijdrage leveren om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Fact 6: Naast spieren en gewrichten wordt ook het zenuwstelsel gestimuleerd met Miha Bodytec

Ons lichaam stuurt zelf elke dag miljoenen elektrische signaaltjes via ons zenuwstelsel naar de spieren om informatie te ontvangen en te verwerken. Door deze signaaltjes kunnen wij bewegen.

De Miha Bodytec stuurt ook elektrische signaaltjes via het zenuwstelsel. Het resultaat is dat er meer tentakels naar de spier worden aangemaakt zodat een groter gedeelte van een spier gebruikt kan worden om bijvoorbeeld gewicht te tillen.