EMS cardio is crosstrainer 2.0

Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer urenlang achter elkaar op een crosstrainer te staan om af te vallen, je conditie te verbeteren of prestaties te verhogen. Deze “ouderwetse” vorm van cardio is niet alleen tijdrovend, het is voor velen dodelijk saai en heeft minder effect dan je wellicht denkt of hoopt. Cardio training kan vele malen effectiever!

EMS cardio met crosstrainer: wat is het?

Op de crosstrainer staan met een electrodenpak aan, dat is EMS cardio. Door middel van het electrodenpak, dat een constante prikkel geeft aan 8 verschillende spiergroepen tegelijkertijd, wordt het cardio vasculaire systeem, uithoudingsvermogen, op een efficiënte manier getraind.

Het pak geeft een kloppend gevoel in het lichaam. Zonder dat het pijn doet zal het lichaam hier zelfs een beetje van trillen. Door deze trillingen worden de spiervezels in het lichaam gedwongen om zich aan te spannen. Het lichaam voelt een bepaalde druk, waar het weerstand tegen moet geven, tijdens het uitvoeren van een constante activiteit (loopband/ crosstrainer).

Door de EMS wordt de activiteit zwaarder gemaakt, je ervaart weerstand. Het hele lichaam moet hard werken: spieren moeten samenwerken en de hartslag gaat omhoog. Het lichaam heeft namelijk zuurstof nodig om energie te leveren.

EMS krachttraining en EMS cardio combineren

Hoe graag wil jij afvallen, jouw doelen bereiken en simpelweg resultaat behalen? Met slechts 1 keer per week sporten is het niet eenvoudig om snel resultaat te hebben. Er is meer nodig dan dat!

De sleutel tot succes is een juiste combinatie vinden tussen krachttraining, cardio training en voeding.

Hoe werkt EMS cardio bij Fit & Fast? Per week maak je twee trainingsafspraken: één keer voor de EMS krachttraining en één keer voor de EMS cardio training. Deze afspraken plan je samen met jouw personal trainer of zelfstandig via Virtuagym. Wellicht lukt het je zelfs nog een derde keer te sporten in de week. Denk bijvoorbeeld aan een rondje hardlopen, of een paar krachtoefeningen thuis met behulp van de Virtuagym apps. Misschien neem je tegenwoordig zelfs wel de fiets naar je werk?!

Effecten van EMS cardio

EMS cardio:

  • geeft een boost voor de vetverbranding en vetstofwisseling
  • verbetert de doorbloeding en de zuurstofopname
  • korter op de crosstrainer staan ;)
  • helpt bij het verminderen van cellulitis
  • versterkt het cardiovasculaire systeem
  • zorgt voor meer energie in het dagelijks leven
  • verhoogt uithoudingsvermogen en prestaties
  • versterkt het immuunsysteem

Ben jij nieuwsgierig of EMS cardio voor jou geschikt is of wil je het gewoon een keer proberen? Vraag jouw personal trainer voor meer informatie of boek een proeftraining.