Fit na zwangerschap

Oude lichaam terugkrijgen na zwangerschap

zwangerschap , fit na zwangerschap , fit en fast , sporten , ems , bodytec

Mirjam is haar hele leven al sportief geweest, ook gedurende en na haar zwangerschappen wilde ze blijven sporten. „Tijdens en na je bevalling moet je rustig aan doen. Ik wilde graag op een verantwoorde manier snel herstellen en mijn lijf in shape krijgen en mijn bekkenbodem en spieren sterk maken.” EMS trainingen bij Fit en Fast bleek de oplossing.

Hoe kwam je in aanmerking met Fit en Fast?

Dat is al ruim 5 jaar geleden, na de zwangerschap van mijn dochter. Ik was net bevallen en ik wilde graag weer mijn oude lichaam terug. Ik heb altijd veel gesport en hard gelopen, maar na een bevalling mag je de eerste maanden niet gelijk heel intensief trainen. EMS bleek het ultieme middel om mijn oude lichaam op een verantwoorde manier terug te krijgen. En misschien nog wel belangrijker, om mijn lichaam weer sterk te maken. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten.


Hoe is het jou gelukt om na je zwangerschap weer lekker in je vel te komen?

Drie bevallingen is best heftig voor je lijf. Ik deed veel aan fitnessen, kickboksen en hardlopen. Maar als je weer wilt beginnen, dan moet je dat zorgvuldig oppakken. Het weefsel in je lichaam is opgerekt en uitgerekt, met dank aan hormonen is alles een stuk flexibeler. Ook moet je je spieren weer op een andere manier gaan trainen.

Bij Fit en Fast vond ik een club die precies op maat trainingen aanbood. De trainers zijn stuk voor stuk enthousiast. Met hun wilskracht en motivatie hebben ze mij echt geholpen om mijn doelen te halen. Ik vind het vooral heel fijn dat ze inspelen op je persoonlijke behoefte.

Mentale grenzen verleggen

En wat merkte je van de trainingen?

Sowieso is het mentaal heel goed voor mij geweest. Naast het feit dat je echt even tijd voor jezelf hebt maken de trainingen maken je bewust van je lichaam. Het zijn langzame bewegingen en iedere 4 seconde ben je bewust bezig met je ademhaling. Je wordt naar het hier en nu getrokken. Daardoor ben je echt bezig met de spier die je traint. Hierdoor leer je je mentale grenzen te verleggen. Je leert je lijf kennen en stapje voor stapje verder te gaan. Als je net bevallen bent is het belangrijk om het vertrouwen in je lichaam weer terug te krijgen. Ik was soms best bang en voorzichtig ben heel fanatiek en moet echt geremd worden, maar de begeleiding is top. De trainers laten zien wat er met je lichaam mogelijk is.

Mijn buik is weer in shape! En ook heel belangrijk, na een training val ik sneller in een diepere slaap. Ik slaap een stuk beter en dat is best fijn als je net een kleintje hebt!