Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding. Waar staat dat voor? Ortho betekent ‘goed’ en moleculaire staat voor de moleculen in onze cellen. Orthomoleculaire voeding streeft ernaar optimale hoeveelheden voedingsstoffen, dus de juiste voeding, aan de lichaamscellen te geven zodat het lichaam optimaal kan functioneren en gezond wordt en blijft.

De hoeveelheden voedingsstoffen vanuit deze voedingsleer liggen veel hoger dan de ADH, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die het Voedingscentrum voorschrijft. Ook is het heel belangrijk dat je kant-en-klare producten links laat liggen net als dat je transvetten (onverzadigde vetten die ontstaan door chemische processen in de fabriek zoals margarines en tussendoortjes), suikers en toegevoegde stoffen zoals E-nummers vermijdt.

De orthomoleculaire voedingsdeskundige stelt een persoonlijk afgestemd voedingsschema op, voor een gezonder voedingspatroon en kan ondersteuning bieden bij verschillende soorten gezondheidsklachten.

Wat kun je zelf doen?

  1. Eet meer ontzurende voeding: voldoende fruit en groenten (groenten zijn ook van belang vanwege de vezels)
  2. Meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten
  3. Meer omega-3-vetzuren dan omega-6-vetzuren
  4. Meer plantaardige eiwitten dan dierlijke eiwitten
  5. Bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk houden (kies voor langzame koolhydraten en beperk het gebruik)

Maak een afspraak