Eqology

Ons moderne leven met bewerkte voeding, inactiviteit, chronische stress en slaaptekort zorgt voor een verstoring in de vetzuurbalans. Dat vermindert je kwaliteit van leven: je wordt sneller moe, prikkelbaar en hebt een verhoogde kans op verschillende klachten zoals concentratieproblemen, somberheid, huidklachten (zoals eczeem), hoofdpijn, ontstekingen, menstruatiepijn, overgangsklachten, overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk, langzame wondheling, gewrichtsklachten, libidoverlies en oogklachten.

Iedere cel in je lichaam is uit vetzuren opgebouwd

Iedere cel in je lichaam is uit vetzuren opgebouwd: omega 3- en 6 vetzuren. Door ons moderne leven en onvoldoende inname van zeegroenten en zeevoedsel hebben we bijna allemaal een tekort aan omega 3. Aan de andere kant hebben we teveel omega 6- vetzuren door de bewerkte voeding die we eten.

De gezonde omega 6- / omega 3-verhouding in je lichaam is 3:1 of lager. Bij deze balans kun je in geval van klachten goed herstellen. En je kunt je gezondheid op peil houden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een te hoge verhouding, met extremen tot 25:1

Hoe is jouw vetzuurbalans?

Het is mogelijk om jouw omega 6 / omega 3-balans in kaart te brengen. Het geeft veel inzicht in jouw gezondheid. Een optimale omega 6 / omega 3- balans hoort dus lager dan 3:1 te zijn. In de praktijk heeft bijna iedereen een verkeerde omega 6 / omega 3-balans, dus een balans bóven de 3:1.

Visolie herstelt vetzuurbalans

Eqology, een Noorse producent van voedingssupplementen, biedt de mogelijkheid om via een eenvoudige vingerpriktest jouw vetzuurbalans te meten. Het is een simpele test waarbij je een druppel bloed afneemt en die stuur je in de bijgeleverde retourenvelop op naar het onafhankelijke laboratorium Vitas in Oslo (Noorwegen).

Het herstellen van je vetzuurbalans kost minimaal vier maanden

Als jouw vetzuurbalans niet goed is heeft dat tijd nodig om te herstellen; minimaal vier maanden. Daarom biedt Eqology een pakket aan met twee vingerpriktesten en zes maanden visolie. De eerste vingerpriktest doe je bij de start; de tweede test doe je na ongeveer vijf maanden. Zo doe je een "voor & na meting" en kun je zelf constateren hoe krachtig je vetzuurbalans verbetert en herstelt. Eén of twee maanden visolie slikken heeft geen zin, omdat de buitenkant van iedere cel – ook van de rode bloedcellen - uit vetzuren bestaat.

Dit vernieuwingsproces duurt minimaal vier maanden. Je gaat als het ware iedere cel van binnenuit vernieuwen en flexibeler maken. Het herstellen van je vetzuurbalans kost minimaal vier maanden dus korter visolie slikken heeft geen zin.

Combinatiepakket Eqology

Eqology biedt een mooi combinatiepakket aan: vingerpriktesten en een  zuivere visolie van hoge kwaliteit. Deze visolie heeft het MSC keurmerk (dat staat voor duurzame visvangst) en  is rijk aan de visvetzuren DHA en EPA. Dit product is  één van de zuiverste visoliën ter wereld (totale oxidatiewaarde (TOTOX) 4-8), is vrij van toxische stoffen (contaminanten),  vrij van doping (dus ook voor topsporters) en  heeft een natuurlijke frisse citroensmaak.

Een juiste vetzuurbalans zorgt voor:

  • Het minimaliseren van risico’s op hart- en vaatziekten
  • Vermindering ontstekingskans
  • Optimale hersenfunctie
  • Krachtig ondersteunen van het immuunsysteem
  • Positief beïnvloeden van de bloeddruk
  • Een goede spierfunctie
  • In balans brengen van bloedvetten, waaronder cholesterol
  • Preventieve werking aan jouw gezondheid

Meer weten?