Blog

Eten voor het sporten, wat en wanneer?

Trainen en voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, zonder goede voeding immers geen energie voor een goede workout. Omdat voeding zo belangrijk is leggen we je graag wat meer uit over de combinatie voeding en sporten, waarbij we in dit artikel de focus leggen op eten voor het sporten.

Lees het volledige artikel

EMS cardio is crosstrainer 2.0

Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer urenlang achter elkaar op een crosstrainer te staan om af te vallen, je conditie te verbeteren of prestaties te verhogen. Deze “ouderwetse” vorm van cardio is niet alleen tijdrovend, het is voor velen dodelijk saai en heeft minder effect dan je wellicht denkt of hoopt.

Lees het volledige artikel

Spierpijn: kan ik het voorkomen?

De dag na een EMS training word je wakker. ‘Hmm, het valt gelukkig mee met de spierpijn’ denk je. Het verzuurde gevoel komt echter in de loop van de dag wel degelijk op. Triceps, rug en die billen! De tweede dag is de spierpijn op zijn ergst, dat had je niet verwacht!

Lees het volledige artikel

Wat is EMS?

Met behulp van ​een ​ EMS training kan het lichaam tot wel 150x meer spiersamentrekkingen produceren in vergelijking tot ​een reguliere krachttraining. Hierdoor staat een EMS sessie van 20 minuten qua intensiteit gelijk aan een full body workout van drie uur in de sportschool.

Lees het volledige artikel

Wat is High Intensity Interval Training?

​Het moment dat er endorfine vrij komt. Het moment dat je adrenaline niveau hoog is. Het moment dat je het zwaar krijgt, en toch gaat doorzetten. Het moment dat het einde van je training in zicht is. Het moment dat je met een voldaan gevoel kunt terugkijken op een intensieve training. Dat moment is toch goud waard?!

Lees het volledige artikel

Bodytec resultaten meten met fitheidstesten

Wat gaat er aan jouw lichaam veranderen wanneer je wekelijks een Bodytec training volgt? Zal het getal op de weegschaal daadwerkelijk lager worden? Zal je echt strakker in je vel gaan zitten? Wat doe je als je geen verschil ziet? Waar blijven die Bodytec resultaten?!

Lees het volledige artikel